**Login**

What will be the next term?

BDF, CFI, DHL, ?

BDF, CFI, DHL, ?

Clearly, the first, second and third letters of each term are respectively moved one, two and three steps forward to obtain the corresponding letters of the next term.

So, the missing term in EJO.

Hence, the answer is (C)..

Which weird is opposite of alert?

To be alert is to be attentive; to be inattentive is to not post attention, be unmindful..

When David says," Peters mother is the only daughter of my mother", how is David related to Peter?

Only daughter of my mother = David sister

David sister is Peter's mother

So David is maternal uncle of Peter

.
What comes next?

140 ,70, 120, 60, 100, 50, 150, 75, 50...? Odd position numbers are divided by 2

and give even position numbers.

.
100/2=50, 150/2=75, 50/2=25.

Eddy is 29 years younger than Sabrina. 7 years ago, Sabrina's age was 2 times Eddy's age. How old is Eddy now?

2E=S....eq(1)

E=(S-7)-29.........(2)

E=S-36

By solving equation

E=36

.
Phenomenon:phenomena::die:____

Phenomenon is the singular of phenomena,and die is the singular of dice..

Which term will replace the question mark in the series :

ABD, DGK, HMS, MTB, SBL, ?

Clearly, the first letters of the first, second, third, fourth and fifth terms are moved three, four, five, six and seven steps forwardrespectively to obtain the first letter of the successive terms. The second letters of the first, second, third, fourth and fifth terms are moved five, six, seven, eight and nine steps forward respectively to obtain the second letter of the successive terms.

.
Which one is odd?

J, B, D, H, E, H, F...?

All are even number except E..

By selling an article for $50 shopkeeper earns 15% profit. What was the cost price of the article?

Let the cost Price of the article be x

15% of x is =15x/100=3x/20

50-(3x/20)=x

1000-3x=20x

1000=20x+3x

1000=23x

1000/23=x

X=43

.
What comes next in the series
4 , 9 , 16 , 25 , ?

No explanation available for this question..

Find the odd man out.

No explanation available for this question..

Average age of 11 students in a class is 10. What would be the average age if teacher's age (34) is also included:

No explanation available for this question..

Look at this series: 2, 6, 18, 54, ...

What number should come next?

What number should come next?

This is a simple multiplication series.

Each number is 3 times more than the previous number.

The series is 2, 6, 18, 54, . . .

Rule = (1st number x 3 = 2nd number), (2nd number x 3 = 3rd number)....

Now

(2), (2 x 3 = 6), (6 x 3 = 18), (18 x 3 = 54), (54 x 3 = 162)...

So the answer is 162..

One of these statements is false. Which one:
A. D is true
B. A is false
C. B is false
D. C is true

No explanation available for this question..

Hand is to palm as Foot is to

No explanation available for this question..

A typist can type 60 words per hour. A document contains 600 words. How many document will he type in 20 hours?

No explanation available for this question..

100, 10, ___, 0.1, 0.01, 0.001

Find the missing.

Numbers are dividing by 10

in series and 10/10= 1

.
There is a family of 6 persons A, B, C, D, E and F. They are lawyer, doctor, teacher, salesman, engineer and accountant . There are two married couples in the family. D, the salesman is married to the lady teacher. The doctor is married to the lawyer. F, the accountant is the son of B and brother of E . C, the lawyer is the daughter in law of A . E is the unmarried engineer. A is the grandmother of F. How is E related of F?

C is the daughter in law of A who is the grandmother of F means C is the mother of F. But F is the son of B. So, B is C'shusband. But C, the lawyer, is married to the doctor. So, B is the doctor. F, the accountant, will be the son of B and C. E is the unmarried engineer. So, the other married couple can be that of grandmother of F i.e., a and D. But D, the salesman, is married to the lady teacher. So D, the salesman, is the grandfather of F, father of B and the husband of A, the lady teacher. Clearly, from the given data the relation between E and F cannot be determined..

Idiom and phrases

Put in cold storage.

No description.

Choose the word that has same or nearly the same meaning of mess?

A mesa and a plateau are both high tablelands; flat topped with preciptious sides..

Pitch:throw::heat:____

To pitch is a synonym of to trow and to heat is a synonym of to warm..

Find the odd man out

No explanation available for this question..

There are 6 children playing football namely A, B, C, D, E and F. A and E are brothers. F is a sister of E. C is only son of A's uncle. B and D are the daughter of brother of C's father how many female players are there?

As given A and E are brothers. Hence, both are males . F is sister of E and hence female. C is son and hence male. B and D are daughters and hence female. Thurs, there are three females..

All the six members A,B,C,D,Eand F of the family are travelling together.B is the son of C but C is not the mother of B. A and C are married couple . E is the brother of C. D is daughter of A .F is the brother of B . Which of the following is a pair of females.

B is the son of C is not the mother of B means C is the father of B. A is married to C means A is the mother of B . F is the brother of B means F is son of A and C .D is daughter of A means D is daughter of A means D is daughter A and C. Clearly, the females are mother A and daughter D..

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.

b _ b _ bb _ _ bbb _ bb _ b

The series is babb / bbab / bbba / bbbb. Thus, in each sequence, a moves one step forward and b takes its place and finally in the fourth sequence, it is eliminated..

A man rowing a Boat covers an average distance of 8 kilometre per hour. What is the distance after 40 minutes?

Distance covered in 60 minutes =8 km

Distance covered in 1 minute= 8/60

Distance covered in 40 minutes= 8 /60 x 4

=5.3 m

.
Which of the following numbers will completely divide (461 + 462 + 463 + 464) ?

(461 + 462 + 463 + 464) = 461 x (1 + 4 + 42 + 43) = 461 x 85

= 460 x (4 x 85)

= (460 x 340), which is divisible by 10.

.
Find the odd man out

No explanation available for this question..

Jane and Naura are age fellows. The total age of Miley and Naura is 7 years more than the total age of Jane and Bell

Bell is how many years younger than Miley.

Let's

Naura and jane have same age = X

Miley + x = 7 + x + Bell

=> Miley - Bell = 7 + X - x = 7

=> Bell is younger than Miely by 7 years

.
the ages of two person differ by 12 years. 6 years ago the elder one was 3 years as old as younger one. What is the present age of elder person ?

Let age of elder person=x

Age of younger person =x-12

(x-6)=3(x-12-6)

(x-6)=3x-54

-6+54=3x-x

48=2x

x=48/2

24

.
IQTestprepration@2019 All Rights Reserved