**Login**

4.5, 8, 11.5, 15,___, 22

Find the missing.

Addition of 3.5 in series..

In following alphabet series , one term missing as shown by question mark . Choose missing term from options.

Z, S, W, O, T, K, Q, G, ?

The given sequence consists of two series :

I. Z, W, T, V, Q, ? in which each letter is moved three steps backward to obtain the next term.

II. S, O, K, G in which each letter is moved four steps backward to obtain the next term.

.
A special cereal mixture contains rice, wheat and corn in the ratio of 2:3:5. If a bag of the mixture contains 3 pounds of rice,how much corn does it contains?

Ratio of cereal:

Rice, wheat, corn

2 :3 :5

If price are 3 pounds then corn:

3/2=1.5

Ratio of corn = 5 x 1.5 = 7.5

.
No. of terms in a sequence of numbers whose common difference is 9 in first 50 natural numbers, if first term be 7:

No explanation available for this question..

absent is to present as Alive is to

No explanation available for this question..

___, LOG, KOJ, JOI, JOL, HOK

Find the missing.

There are two different series in

group middle one is constant.

.
1st letter is the reverse series

of M, L, K, J, I...

3rd letter is

H-1=G, G+2=J, J-1=I, I+2=L, L-1=K

What comes next in the series
C, G, K, P, V, ....

No explanation available for this question..

(35423 + 7164 + 41720) - (317 x 89) = ?

35423 317 x 89 = 317 x (90 -1 )

+ 7164 = (317 x 90 - 317)

+ 41720 = (28530 - 317)

----- = 28213

84307

- 28213

-----

56094

.
A boy buy a cycle for rupees 2000 and sell it at a loss of 15%. What was the sale price of cycle?

Sell price= 85% of 2000

=(85/100*2000)

=1700

.
Salesman, engineer and accountant. There are two married couples in the family. D, the salesman is married to the lady teacher. The doctor is married to the lawyer. F, the accountant is the son of B and brother of E. C, the lawyer is the daughter in law of A . E is the unmarried engineer. A is the grandmother of F. Which of the following is one of the couples?

C is the daughter in law of A who is the grandmother of F means C is the mother of F. But F is the son of B. So, B is c's husband. But C, the lawyer, is married to the doctor. So, B is the doctor. F, the accountant, will be the son of B and C. E is the unmarried engineer. So, the unmarried couples can be that of grandmother of F i.e. A and D .But D, the salesman is married to the lady teacher. So, D, the salesman, is the grandfather of F, father of B and the husband of A, the lady teacher.

The two couples are C and B; and D and A which is none among the choices.

.
GAP, SIP, HEN, DOT...?

what's next?

Series of vowel between constant..

In following number series, two terms have been put within brackets. Choose the appropriate option

Choose the appropriate option 3, 10, 29, (66), (127), 218

Choose the appropriate option 3, 10, 29, (66), (127), 218

The sequence is 1

Clearly, both the terms 66 and 127 are correct..

A Pawn in chess is surrounded by pieces from all 8 sides, how many possible moves he can do now:

No explanation available for this question..

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative. mnonopqopqrs _ _ _ _ _

The series is mno / nopq / opqrs / pqrst.

.
84, 78, 72, 66, 60, 54, 48, ?, ?

What numbers should come next?

What numbers should come next?

In this simple subtraction series, each number is 6 less than the previous number.

Rule = (1st number), (1st no. - 6 = 2nd no.), (2nd no. - 6 = 3rd no.). . .

Now in our case,

(84), (84 - 6 = 78), (78 - 6 = 72), (72 - 6 = 66), (66 - 6 = 60), (60 - 6 = 54), (54 - 6 = 48), (48 - 6 = 42), (42 - 6 = 36).

So the answer is B = 42, 36.

In following questions, a sequence of groups of alphabets and numbers is provided with one term missing , Choose the missing term from options. LXF, MTJ, NPN, OLR, ?

The first letter of each term is moved one step forward, the second letter is moved four steps backward and the third letter is moved four steps forward to obtain the corresponding letters of the next term.

.
If X is subset of Y then which of the following statement will be true:
1) If 4 is in X, then it must be in Y.
2) If 5 is in Y, then it must be in X.
3) If 6 is not in Y, then it must be in X:

No explanation available for this question..

What comes next in the series
10 , 19 , 28 , 37 , ?

No explanation available for this question..

Pill : bore :: core :_____

A pill is another word for a bore, and core another word for a center..

A car is moving at a speed of 60Km/h. How much time is required for a person to cross that car running at a speed of 30 Km/h?

No explanation available for this question..

Osier:____::paper: origami

Orissar is a willow used to make basket and paper is used to make origami..

A number when divide by 6 leaves a remainder 3. When the square of the number is divided by 6, the remainder is:

Let x = 6q + 3.

Then, x2 = (6q + 3)2

= 36q2 + 36q + 9

= 6(6q2 + 6q + 1) + 3

Thus, when x2 is divided by 6, then remainder = 3.

.
In following number series, two terms have been put within brackets. Choose the appropriate option

Choose the appropriate option (2), 5, (12), 25, 41, 61

Choose the appropriate option (2), 5, (12), 25, 41, 61

The correct sequence is + 4, + 8, + 12, + 16, + 20.

Clearly, 2 is wrong and must be replaced by (5 - 1) i.e. 4.

Also, 12 is wrong and should be replaced by (5 + 8) i.e. 13..

Pick the odd one out

No explanation available for this question..

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative. _ aba _ cabc _ dcba _ bab _ a

The series is aababcabcddcbacbabaa. Thus, the letters equidistant from the beginning and the end of series are the same.

.
A person travel at the rate of 60 miles per hour and cover 300 miles in 5 hours. If he reducing is paid by 10 miles per hour how long will it take to cover the same distance?

Original speed= 60 miles per hour

If the speed is reduced by 10 miles per hour.

Then the new speed= 50 miles per hour

Distance to be covered= 300 miles

Time= distance/speed

Time=300/50

Time=6 hr

.
____:arm::column: ceiling

A sling is used to an arm and a column is used to support a ceiling..

8796 x 223 + 8796 x 77 = ?

( B ). 2638800

8796 x 223 + 8796 x 77 = 8796 x (223 + 77) By Distributive Law

= (8796 x 300)

= 2638800

.
The sum of how many terms of the series 6 + 12 + 18 + 24 + ... is 1800 ?

This is an A.P. in which a = 6, d = 6 and Sn = 1800

Then, n/2[2a + (n - 1)d] = 1800

n/2[2 x 6 + (n - 1) x 6] = 1800

3n (n + 1) = 1800

n(n + 1) = 600

n2 + n - 600 = 0

n2 + 25n - 24n - 600 = 0

n(n + 25) - 24(n + 25) = 0

(n + 25)(n - 24) = 0

n = 24

Number of terms = 24.

.
what is the answer of 7^{2} ?

No explanation available for this question..

IQTestprepration@2019 All Rights Reserved