IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

Daily Test



Question No 1

Find the odd man out.

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 2

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.
aa _ aaa _ aaaa _ aaaa _ b

Select the correct answer


Solution!
The series is aab / aaab / aaaab / aaaaab. Thus, the number of a`s is increasing by one in the successive sequence.

.

Question No 3

What is 47% of 400?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 4

Atif is notified by a policeman from a distance of 200 m. The thief starts running and the police man chases him. The thief and the policeman run at the rate of 10 km and 11 km per hour respectively ,what is the distance between them after 6 minutes?

Select the correct answer


Solution!
Relative speed of thief and policeman=(11-10)km/hr=1 km/hr.
Distance covered in 6 minutes=[(1/60)*6]km=(1/10)km=100m.
Distance between the thief and the policeman=(200-100)m=100m.
.

Question No 5

33, 11, 30, 10, 27, 9, 24, 8, 21...?
What is next number?

Select the correct answer


Solution!
Odd position numbers are divisible by 3 
and give even position  numbers.
33/3=11, 30/3=10, 24/3=8.... 21/3=7.
.

Question No 6

My house is facing north direction. If am standing in front of my house at a time of sunset and looking towards house sun will be on my

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 7

If 1/8 of x is 6, What is the x?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 8

The sum of Ages of 5 children born at the interval of 2 years each is 40 years. Find out the age of the youngest child?

Select the correct answer


Solution!
 let age of youngest child = x,
 Then the age  5 children can be written as x, (x + 2 ), (x+4), ( x + 6 )and (x + 8). 
Then, 
x+ (x+ 2 )+ (x+ 4)+ (x+ 6 )+ (x+ 8 )= 40
5x=40 - 20 
x=20 / 5 
x =4
.

Question No 9

In following questions, one term in number series is incorrect.
Find out the incorrect number 46080, 3840, 384, 48, 24, 2, 1

Select the correct answer


Solution!
The terms are successfully divided by 12, 10, 8, 6,....
So, 24 is wrong and must be replaced by (48 / 6) i.e. 8..

Question No 10

B's mother is the only daughter of D's father. How is D related to C?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 11

Excluding stoppages the speed of a bus is 54 kilometre per hour and including stoppages it is 45 km per hour , for how many minutes does the bus stop per hour?

Select the correct answer


Solution!
Due to stoppages, it covers 9 km less.
Time taken to cover 9 km=(9/54)*60=10 mins.
.

Question No 12

Bombay Express left Delhi from Bombay at 14.30 hours, travelling at a speed of 60 km per hour and Rajdhani Express left. Delhi from Bombay on the same day at 16.30 hours, travelling at the speed of 80 kilometre per hour. How far away from Delhi will the two trains meet?

Select the correct answer


Solution!
Suppose they meet x hours after 14.30 hours.
Then 60 x =80 (x-2) or x=8
Required distance=(60*8)km
=480 km.
.

Question No 13

Which is False: (A) I fired at serpent's nose (B) I climbed up Mount Everest (C) I found a pearl at sea shore (D) I rode a lion and held his mane

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 14

Which word means the as flagrant?

Select the correct answer


Solution!
Flagrant means glaringly offensive..

Question No 15

The ages of Ashley and Marry are in the ratio 4:7. The sum of their ages is 22. Find the difference between their ages ?

Select the correct answer


Solution!
A/M=4/7
7A+4M=0 .......eq (1)
A+M=22...........eq(2)
By solving equation :
A=8, M=14
14-8=6

.

Question No 16

If it takes 5 hours to drive a distance of 200 km on a motorway. What would be your every speed in kilometre per hour?

Select the correct answer


Solution!
Speed= distance/Time
Speed=200/5=40 
.

Question No 17

8988 ÷ 8 ÷ 4 = ?

Select the correct answer


Solution!
Given Exp. = 8988 x1/8x1/4=2247/8= 280.875
.

Question No 18

Which word means the opposite of unity?

Select the correct answer


Solution!
Unity means harmony or compatibility;
Discord means a lack of harmony.
.

Question No 19

Receipt:___::license: marriage

Select the correct answer


Solution!
Receipt is an acknowledgement or document of a purchase and licences the document or acknowledgement of a marriage..

Question No 20

Choose or find odd pair of words
(Cow : Calf), (Dog : Bitch), (Lion : Cub), (Tortoise : Turtle), (Insect : Larva)

Select the correct answer


Solution!
Clearly, the answer is (b).
In all other pairs, second is the young one of the first while in (b), second is the female of the first.
.

Question No 21

What comes next? 4 , 9 , 17 , 7 , 11 , 18 , 10 , 13 , 19 , ?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 22

Choose or find odd letter group
AOT , CPA , REB , TIW , QUD

Select the correct answer


Solution!
 In all other groups, the middle letter is a vowel.
.

Question No 23

Find the missing.
4, 99, 6, ___, 8, 89, 10, 84, 12, 79

Select the correct answer


Solution!
Two alternative series
Odd position series: 4, 6,8,10 (addition of 2).
Even position series: 99, 94,89, 84 (Subtraction of 5).

.

Question No 24

Police is chasing a car and distance between them is decreasing at the rate of 15 m/s. If the speed of car is 40 m/s then what would be police's speed:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 25

Jimmy bought 60 Mangoes and 40 Apples. He found 30% of Mangoes and 10%  of apples were overripe. Find the number of fruit in good condition.

Select the correct answer


Solution!
Total fruit = 60 + 40 = 100
Overripe  Mangoes = 30% of 60
= 30/100 x 60
=18
Overripe Apples = 10% of 40
= 10/100 x 40
=4
Total number of overripe fruit= 18+4=22
Therefore Number of fruit in good condition= 100-22= 78
.

Question No 26

In Math test out of 10 marks for students got 4 marks and 6 got 5 marks what will be the average marks of class:

Select the correct answer


Solution!
={( number of student X marks)+( number of student X marks)}/ total students
 ={( 4 x 10)+(6×5)}/6+4
=(40+30)/10
= 7 is the average marks of class.
.

Question No 27

Peter born at Feb 29. Now he is 23 years old. How many birthdays would be celebrated?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 28

Parsely: garnish::salt:_____

Select the correct answer


Solution!
Parsely is used as granish,and salt is used as a seasoning..

Question No 29

Protactor:angle ::ruler:_____

Select the correct answer


Solution!
A protector is used to measure an angle ,and ruler is used to measure length..

Question No 30

Find the same relationship as Mason:Cement

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30