A + B means A is the father of B.

A -B means A is the wife of B.

A x B means A is the brother of B.

A Ã·B means A is the daughter of B.

If P- R+Q , which of the following statements is true?

P - R + Q means P is the wife of R who is the father of Q .I.e. is the mother of Q..

10 evacuator works 10 hour daily to remove 2500 cubic feet of Earth in 3 days. How many evacuator work 6 hour daily to remove 5000 cubic feet of Earth in 2 days?

Let x evacuator are required.

Evacuators are inversely proportional to hours and days are directly proportional to work progress

So,

X/10=(10/6)*(5000/2500)*(3/2)

=48

.
In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.

cccbb _ aa _ cc _ bbbaa _ c

The series is cc bbb aaa / ccc bbb aaa / c. Thus, the pattern ccc bbb aaa is repeated..

A man and his wife have three sons and every of the son have a sister. How many are there in the family?

There is only one girl since it says that every sons have a sister, if there's only one girl. She will be a sister to all the three sons. So 3 sons + 1 sister + both the parents= 6 member in the family..

Look at this series: 58, 52, 46, 40, 34, . . .

What number should come next?

What number should come next?

This is a simple subtraction series.

Each number is 6 less than the previous number.

(58 - 6 = 52), (52 - 6 = 46), (46 - 6 = 40), (40 - 6 = 34),(34 - 6 = 28)

So the answer is B = 28..

Naresh

The ratio of two sister Alice and Betty is 3/2. Howere the age of Alice befor 15 years and that of Betty after 15 years than the original ratio is reserved. What is the age of Alice?

Let

Alice age's=A and Betty Age's=B

Given that

A / B =3/2

2A=3B

2A-3B=0.......(1)

And also given that

(A-15)/(B+15)=2/3

3A- 45= 2 b- 30

3A -2B= 75..... (2)

By solving both questions

A=45.

So Alice is 45 year old

.
A is the brother of B. B is a brother of C. D is the father of A.Based on these three statements, which of the following statements cannot be definitely true?

A is the brother of B and B is the brother of C. So, C may be the brother or sister of A..

Excluding stoppages, the speed of train is 50 km per hour and including stoppages it is 40 km per hour. For how many minutes does the train stop per hour?

Due to stopages it is it covers 10 km less.

Time taken to cover 10 km= (10/50)*60 min = 12 min

.
A and B are brothers. C and D are sisters. A's son is D's brother.

How is B related to C?

Clearly, b is the brother of A; A's son is D's brother. This means D is the daughter of A . Since C and D are sister, C is also the daughter of A.

So, B is the uncle of C.

Hence, the answer is( d).

.