A person travel at the rate of 60 miles per hour and cover 300 miles in 5 hours. If he reducing is paid by 10 miles per hour how long will it take to cover the same distance?

Original speed= 60 miles per hour

If the speed is reduced by 10 miles per hour.

Then the new speed= 50 miles per hour

Distance to be covered= 300 miles

Time= distance/speed

Time=300/50

Time=6 hr

.
Which numbers comes next in the following series?

3, 13, 18, 23, 28, 33, ?, ?

3, 13, 18, 23, 28, 33, ?, ?

In this simple addition series, each number is 5 greater than the previous number.

Rule = (1st no.), (1st no. + 5 = 2nd no), (2nd no. + 5 = 3rd no) . . .

Now in our case

(3), (3 + 5 = 8), (8 + 5 = 13), (13 + 5 = 18), (18 + 5 = 23), (23 + 5 = 28), (28 + 5 = 33), (33 + 5 = 38), (38 + 5 = 43)

So the answer is C = 38, 43..

In 1772 Sophia was thrice as jim but in 1775 Sofia was only twice as old as jim was .How many old was Sofia in 1784? question mark

Let's

in 1772.

Sofia age's = x jim age's =y

when Sofia was thrice as jim

x = 3 Y...( 1 )

but after 5 year Sofia was twice.

X + 5 = 2(y + 5)... 2

By substituting equations

x = 25

but after 12 years

in 1784 Sofia was: 37

There are six children playing football namely A, B, C, D,E nad F.

A and E are brothers. F is the sister of E. C is the only son of A's uncle.

B and D are the daughter of the brother of C's father.

How many male players are there?

As, given A and E are brothers. Hence female. C is the son and hence male. B and D are daughter and hence female. Thus, there are three males..