In following questions, one term in number series is incorrect.

Find out the incorrect number 5, 27, 61, 122, 213, 340, 509

Find out the incorrect number 5, 27, 61, 122, 213, 340, 509

The correct sequence is 2

So, 27 is wrong and should be replaced by 3

Complete the Given Series

Which is the number that comes next in the following sequence?

4, 6, 12, 14, 28, 30, (....)

Which is the number that comes next in the following sequence?

4, 6, 12, 14, 28, 30, (....)

The given sequence is a combination of two series:

I. 4, 12, 28, (.....) and

II. 6, 14, 30.

Now, the pattern followed in each of the above two series is:

+ 8, + 16, + 32, ... .

So, missing number = (28 + 32) = 60..

The Cooking Club made some pies to sell at a basketball game to raise money for the new math books. The cafeteria contributed four pies to the sale. Each pies did the club make?

The total number of pies was 60/5= 12.

The cafeteria contributed : 4

So, the club must have made 12-4=8

.
If A+ B means A is the mother of B.

A/B means A is the brother of B.

AÃ—B means A is the son of B and

A-B means A is the daughter of B,

which of the following means C is the niece of D?

C is the niece of D means C is the daughter of the brother ( say P ) of D i.e. C-P/D.

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.

ccb _ c _ bbc _ b _ cc _ _ ccbb

The series is ccbb / ccbb / ccbb / ccbb / ccbb. Thus, the pattern ccbb is repeated

.
In a 100m race a once with a speed of 1.66 metre per second. If a give a start of 4 minute to be and still beats him by 12 seconds. What is the speed of B?

Time taken by a to cover hundred metres =60 seconds

Since a gives a start of 4 minutes then time taken by b =72 seconds

B takes 72 second to cover 96 meters

speed of B =96 / 8

72 = 1.33 meter per second.

.
The sum of how many terms of the series 6 + 12 + 18 + 24 + ... is 1800 ?

This is an A.P. in which a = 6, d = 6 and Sn = 1800

Then, n/2[2a + (n - 1)d] = 1800

n/2[2 x 6 + (n - 1) x 6] = 1800

3n (n + 1) = 1800

n(n + 1) = 600

n2 + n - 600 = 0

n2 + 25n - 24n - 600 = 0

n(n + 25) - 24(n + 25) = 0

(n + 25)(n - 24) = 0

n = 24

Number of terms = 24.

.
E is
the son of A.

D is the son of B.

E is married to C.

C is B's daughter.

How is D related to E?

Option (D)

C is B's daughter and D is B's son. So, D is the brother of C.

E is a male married to C. So, E is the husband of C,

Whose brother is D. So, D is the brother-in-law of E.

.