# IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

#### Question No 1

Button is to press as Drawer is to

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 2

A delivery van leaves Selkirk and travels for 1.25 hours at an average speed of 50 metre per hour. How far will the Van have travelled?

Solution!
D=ST
D=50*1.25
D=62.5
.

#### Question No 3

Find the same relationship as Ocean:Water

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 4

Marshal : prisoner : : principal : ________.

#### Select the correct answer

Solution!
A marshal ia a person in charge of a prisoner, and a principal is a person in charge of a student..

#### Question No 5

What is the double of triple of square of two less than 7:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 6

Jony is 35 years older than his new Bron cousin. What is age of new born when his age is 1/6 time then Jony.

#### Select the correct answer

Solution!
We can simply check it from options. If  the age  cousin is 7 then Jony's age is 42 and 1/6 of 42 is 7..

#### Question No 7

9 less than 6/7 of 1/7 of 343 is:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 8

VWX, RST, NOP, JKL, FGH...?
What's next?

#### Select the correct answer

Solution!
In reverse order of Alphabets skip 3 letter
for the next 1st letter in series.
V skip UTS, R skip QPO...B skip AZX
.

#### Question No 9

There are a total of 42 computers . Each computer runs one of three operating systems: OSX ,Windows ,Linux .The ratio  of the computers running OSX ,Windows, Linux  is 2:5:7. Find the number of computers that are running each of the operating systems.

#### Select the correct answer

Solution!
Let's x is the ratio between them
Then,
2x+ 5 x + 7 x = 42
14 x = 42
x = 42 / 14
X = 3
2 x = 2 ( 3) = 6 OSX
5 x = 5 ( 3) = 15 Windows
7 x = 7 x(3) = 21 Linux
.

#### Question No 10

Find the odd man out

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 11

Food is to eat as water is to

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 12

10% of 10% of a number is _____ of that number:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 13

In one hour a Boat goes 10 km per hour along the stream and 2 km against the stream. Find the speed of boat in still Water?

#### Select the correct answer

Solution!
Speed in still water=1/2(10+2) km/hr
1/2(12)=6 km/hr

.

#### Question No 14

In following alphabet series , one term missing as shown by question mark . Choose missing term from options.
CE, GI, KM, OQ, ?

#### Select the correct answer

Solution!
The letters of each term are alternate and also the last letter of each term and the first letter of the next term are alternate.
.

#### Question No 15

What comes next?
1.5, 3, 4.5, 6, 7.5, 9â€¦?

#### Select the correct answer

Solution!
9+1.5= 10.5

.

#### Question No 16

In following alphabet series , one term missing as shown by question mark . Choose missing term from options.
Z, L, X, J, V, H, T, F, ?, ?

#### Select the correct answer

Solution!
The given sequence consists of two series -- Z, X, V, T, ? and L, J, H, F, ?, both consisting of alternate letters in a reverse order.
.

#### Question No 17

A and B are married couple. X and Y are brothers. X is the brother of A.
How is Y related to B?

#### Select the correct answer

Solution!
Option (A)
A and B are husband and wife. Since X and Y are brothers, and X is the brother of A, Y is also the brother of A.
Thus, Y is the brother-in-law of B.
Hence, the answer is (a).
.

#### Question No 18

The rate of production of bacteria in a reproducing culture becomes double after every hour. If initially bacteria are 5 then after 3 hours how many bacteria will be in culture?

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 19

P is the brother of Q and R. S is R's mother. T is P's father. Which of the following statements cannot be definitely true ?

#### Select the correct answer

Solution!

Option (D)

P, Q, R are children of same parents. So, S who is R's mother and T, who is P's father will be mother and father of all three. However, it is not mentioned whether Q is male or female. So, (d) cannot be definitely true.

.

#### Question No 20

[-200-200]+200-10 = ?

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 21

In following questions, one term in number series is incorrect.
Find out the incorrect number 5, 27, 61, 122, 213, 340, 509

#### Select the correct answer

Solution!
The correct sequence is 23 - 3, 33 - 3, 43 - 3, 53 - 3, 63 - 3, 73 - 3, 83 - 3.
So, 27 is wrong and should be replaced by 33 - 3 i.e. 24..

#### Question No 22

There are 6 persons A, B, C ,D E and F.  C is the sister of F. B is the brother of E,s husband. D is the father of A and grand father of F. There are two fathers three brothers and a mother in the group. How many  male members are there in the group?

#### Select the correct answer

Solution!
D is father of  A and grandfather of F. So, A is father of F. Thus D and A are the two fathers. C is the sister of F. So, C is the daughter of A . Since there is only one mother it is evident that E is the wife of A and hence the mother of C and C and F. so B is brother of A. There are three brothers. So F is the brother of C. A, the father is male. B, the brother, is male.  C, the sister is female. D, the grandfather, is male. E, the mother, is female. F, the brother, is male. So, there are 4 male..

#### Question No 23

Find Odd one out:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 24

Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, . . .
What number should come next?

#### Select the correct answer

Solution!
This is a simple addition series.
Each number increases by 2.
Like -
First number is 2
Second number = 2 + 2 =4
Third number = 4 + 2 = 6
Fourth number = 6 + 2 = 8
Fifth number = 8 + 2 = 10 and
Sixth number = 10 + 2 = 12
Hence, The answer is (b) 12..

#### Question No 25

There are two trains move towards Each Other 50 km per hour and 60 km per hour respectively. When they meet it is noted that faster train cover 50 km more than the other. Find the total distance travelled by them?

#### Select the correct answer

Solution!
First train cover 10 kilometre more in every hour so  for 50 km it has to run in 5 hour.
D=(50+60)*5=550km
.

#### Question No 26

What comes next in the series 0 , 7 , 12 , 15 , 16 , 15 , ?

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 27

Ratio between Addison's and Adney's age is 1:4, and between Adney's and Ali's age is 2:3, then ratio between Ali's and Addison's age will be:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

Find odd one:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 29

In a class of 60 students, the number of boys and girls participating in the annual sports is in the ratio 3 : 2 respectively. The number of girls not participating in the sports is 5 more than the number of boys not participating in the sports. If the number of boys participating in the sports is 15, then how many girls are there in the class ?

#### Select the correct answer

Solution!
Let the number of boys and girls participating in sports be 3x and 2x respectively.
Then, 3x = 15 or x = 5.
So, number of girls participating in sports = 2x = 10.
Number of students not participating in sports = 60 - (15 + 10) = 35.
Let number of boys not participating in sports be y.
Then, number of girls not participating in sports = (35 -y).
Therefore (35 - y) = y + 5 , 2y , 30 , y = 15.
So, number of girls not participating in sports = (35 - 15) = 20.
Hence, total number of girls in the class = (10 + 20) = 30.
.

#### Question No 30

50% of 20% of 100 is:

#### Select the correct answer

Solution!
No explanation available for this question..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30