IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

Daily Test



Question No 1

If the number 91876 * 2 is completely divisible by 8, then the smallest whole number in place of * will be:

Select the correct answer


Solution!
Then number 6x2 must be divisible by 8.
x = 3, as 632 is divisible 8.
.

Question No 2

What will be the selling price of an article that was bought for $1,200 and sold at a profit of 6%.

Select the correct answer


Solution!
6% of 1200
=(1200*6)/100=72
Selling price=1200+72=1272
.

Question No 3

John's father is 27 years older than him and his brother Bob is 3 years younger than him. The age difference between Bob and his father is:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 4

Griffin : lion : : satyar :______

Select the correct answer


Solution!
A griffin is a mythical creature with the body of a lion, and a satyr has the body of a goat..

Question No 5

Which one of the following numbers is completely divisible by 99?

Select the correct answer


Solution!
99 = 11 x 9, where 11 and 9 are co-prime.
By hit and trial, we find that 114345 is divisible by 11 as well as 9. So, it is divisible by 99.
.

Question No 6

IF a catamaran travel at a speed of 20 km per hour in stillwater. So when it travel at a downstream speed 5 kilometre per hour. What will be the time taken by it to travel 90 km.

Select the correct answer


Solution!
Since the catamaran is travelling in downstream the speed of the stream as a pin the speed of the ship so its speed is equals to catamaran speed+downstream speed. Which becomes 20+5=25 km/he. Now by applying a formula we get
Time=90/25. We get our answer which is 3.6
.

Question No 7

What comes next in the series 122, 236, 3412, 4520....

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 8

An article was bought for $300 and sold at a loss of 5% what is the selling price of the article?

Select the correct answer


Solution!
5% of 300
=(300*5)/100=15
S.p =300-15=285
.

Question No 9

Work hard, lest you _____ fail:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 10

From promotion to advertising, Mark exhibits a firm grasp of _____ in corporate operation:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 11

Tina is 3 years younger than Tom. The age are in ratio of 2:3. Find the age of Tina.

Select the correct answer


Solution!
let's
 Tom = x
 Tina = x - 3
According to given the ratio: x- 3 / x = 2 / 3
3 (x- 3 )=2x 
x = 9
.

Question No 12

397 x 397 + 104 x 104 + 2 x 397 x 104 = ?

Select the correct answer


Solution!
 (397)2 + (104)2 + 2 x 397 x 104
= (397 + 104)2
= (501)2 = (500 + 1)2
= (5002) + (1)2 + (2 x 500 x 1)
= 250000 + 1 + 1000
= 251001
.

Question No 13

A car cover a distance of 200 km in 2 hours.  What will be the speed of car in metre per seconds?

Select the correct answer


Solution!
200 km =200 X 1000= 200000
2 hours =2(60 x 60) =14400
Speed=distance/time
Speed=200000/14400
Speed= 13.8 m/s
.

Question No 14

How many minutes are there in 1/12 of a day?

Select the correct answer


Solution!
There are 24 hours in a day. 24 divided by 12 = 2. And in 2 hours there are 120 minutes.
.

Question No 15

A glass is made in 3 hours by 4 men. The same glass can be made in 6 hours by how many men?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 16

If( A )P + Q means P is the brother of Q. 
(B)P×Q means P is the father of  Q.
(C)P-Q means P is the sister of Q.
 which of the following  represents  S is the niece of T?

Select the correct answer


Solution!
S is the niece of T is the brother  of the father  (say M) of S i.e.T+M×S..

Question No 17

Addison and Bailey are brothers, Adney's Daughter has a boy whose Father is Bailey, then Addison is ___ of Adney's grandson:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 18

Find the pair which is different from the rest

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 19

4, 7, 11, 18, x, y, 76, 123... Sum of x and y:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 20

John is 5 years older than wella. Six from now the sum of their ages will be 37 years. How old is John now?

Select the correct answer


Solution!
1st condition:
J=W+5
2nd condition:
J+6+W+6=37
2W=20
W=10
J=10+5=15
.

Question No 21

. In following questions, a sequence of groups of alphabets and numbers is provided with one term missing , Choose the missing term from options. 
 D-4, F-6, H-8, J-10, ?, ?

Select the correct answer


Solution!
The letters in the series are alternate and the numbers indicate their position in the alphabets from the beginning.

Question No 22

A typist can type 60 words per hour. A document contains 600 words. How many document will he type in 20 hours?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 23

16, 8, 24,___, 36, 18, 54, 27, 81

Select the correct answer


Solution!
It is alternative series of divided by 2 and multiply by 3.
16/2=8, 8x3=24, 24/2=12, 12x3=36, 
36/2=18, 18x3=54, 54/2=27, 27x3=81.
.

Question No 24

Which word means the same as erroneous?

Select the correct answer


Solution!
Erroneous means inaccurate, faulty, or incorrect..

Question No 25

Find the word which is different from the rest

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 26

1.1, 4.8, 9.27,___, 25.125?
Find the missing.

Select the correct answer


Solution!
Two different series of 1, 2, 3, 4, 5. 
before decimal after decimal.
Before decimal: square of numbers.
after decimal : cubes of numbers.
.

Question No 27

In following questions, one term in number series is incorrect. Find out the incorrect number
105, 85, 60, 30, 0, -45, -90

Select the correct answer


Solution!
The sequence is - 20, - 25, - 30,...
So, 0 is wrong and must be replaced by (30 - 35) i.e. -5.

Question No 28

In following questions, one term in number series is incorrect.
Find out the incorrect number 10, 14, 28, 32, 64, 68, 132

Select the correct answer


Solution!
Alternately, the numbers are increased by four and doubled to get the next number>
Thus, 10 + 4 = 14;
14 * 2 = 28;
28 + 4 = 32;
32 * 2 =64 and so on.
So, 132 is wrong and must be replaced by (68 * 2) i.e. 136..

Question No 29

Choose or find odd word
Foggy , Transparent , Turbid , Cloudy

Select the correct answer


Solution!
All other are synonyms.

Question No 30

The average weight of 8 cats is 4 kg. If the weight of 2 dogs be included, the average rises by 600 g.The average weight of dogs is :

Select the correct answer


Solution!
Average weight of dogs:
=total weight with dogs-total weight of cats
=(10×4.6-8×4)kg
=(46-32)kg
=14 kg is weight of both dogs.
=14/2
=7 is the average weight of dogs.
.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Be the Part of a Community of Genius People