In a class of 60 students, the number of boys and girls participating in the annual sports is in the ratio 3 : 2 respectively. The number of girls not participating in the sports is 5 more than the number of boys not participating in the sports. If the number of boys participating in the sports is 15, then how many girls are there in the class ?

Let the number of boys and girls participating in sports be 3x and 2x respectively.

Then, 3x = 15 or x = 5.

So, number of girls participating in sports = 2x = 10.

Number of students not participating in sports = 60 - (15 + 10) = 35.

Let number of boys not participating in sports be y.

Then, number of girls not participating in sports = (35 -y).

Therefore (35 - y) = y + 5 , 2y , 30 , y = 15.

So, number of girls not participating in sports = (35 - 15) = 20.

Hence, total number of girls in the class = (10 + 20) = 30.

.
In following questions, a sequence of groups of alphabets and numbers is provided with one term missing , Choose the missing term from options. dfe, jih, mln, ?, vut

There is a gap of three letters between the first letter of each term and the last letter of the next term..

On Thuesday Bloom bought five hats. On Wednesday half of all the hats that she had were destroyed.On Thursday there were only 17 left. How many did she have on Monday?

On Monday n.o of hat =x

On Tuesday=x+5

On Wednesday :x+5/2

bloom left with:

x+5/2=17

x+5=17Ã—2

x+5=34

x=34-5

x=29

.
A garden have three types of flowers rose ,Jasmine and Lily . The flowers are in the ratio of 2 to 3to 5. If the garden has 30 roses, how many flowers does it have all together?

Ratio of flowers

Rose: Jasmine :Lily

2:3:5

If 30 roses in garden

30 / 2 = 15

2 x 15 :3 x 15:5 x 15

30 :45:75

Then total flowers are

30 + 45 + 75 = 150

.
Choose or find odd word

Nimitz , Yamamoto , Nelson , Montgomery

All except Montgomery were Admirals. Nimitz was U.S. Admiral, Yamamoto was Japanese Admiral and Nelson was British Admiral, while British Admiral, while Montgomery was British Field Marshal.

.
In 22 Mandy was thrice as kim but in 2006 Medi was only twice as old as Kim was How many years was made in 2016.

let's

Mandy age =x kim is=y

when Mandy was thrice as came x = 3y ......equation 1

but after 4 years Mandy was twice:

4 + 4 x + 4 = 2y + 4.... equation 2

by substituting equations

x=12

but after 14 years

in 2016 Maddie is :26

.