A train covers a distance in 50 minute, if it runs at a speed of 48 kilometre per hour on an average. The speed at which the train must run to reduce the time of journey to 30 minutes will be?

Time=50/60=5/6

Speed=48

Distance =s x t=48*5/6=40

Time=40/60

New speed=30*3/2=45 kmph.

In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.

_ abb _ _ bb _ a _ bbab _ ba

The series is babb / babb / babb / babb / babb / ba. Thus, the pattern babb is repeated..

A garden have three types of flowers rose ,Jasmine and Lily . The flowers are in the ratio of 2 to 3to 5. If the garden has 30 roses, how many flowers does it have all together?

Ratio of flowers

Rose: Jasmine :Lily

2:3:5

If 30 roses in garden

30 / 2 = 15

2 x 15 :3 x 15:5 x 15

30 :45:75

Then total flowers are

30 + 45 + 75 = 150

.
If x and y are the two digits of the number 653xy such that this number is divisible by 80, then x + y = ?

80 = 2 x 5 x 8

Since 653xy is divisible by 2 and 5 both, so y = 0.

Now, 653x is divisible by 8, so 13x should be divisible by 8.

This happens when x = 6.

x + y = (6 + 0) = 6.

.
A + B means A is the father of B.

A - B means A is wife of B.

A x B means A is the daughter of B.

A Ã· B means A is the daughter of B.

If P - R x Q, which of the following is true?

P- RÃ—Q means p is the wife of R who is the brother of Q . i .e .P is the sister-in-law of Q..

In following questions, one term in number series is incorrect.

Find out the incorrect number 5, 27, 61, 122, 213, 340, 509

Find out the incorrect number 5, 27, 61, 122, 213, 340, 509

The correct sequence is 2

So, 27 is wrong and should be replaced by 3

10 evacuator works 10 hour daily to remove 2500 cubic feet of Earth in 3 days. How many evacuator work 6 hour daily to remove 5000 cubic feet of Earth in 2 days?

Let x evacuator are required.

Evacuators are inversely proportional to hours and days are directly proportional to work progress

So,

X/10=(10/6)*(5000/2500)*(3/2)

=48

.