IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

Daily Test



Question No 1

When Kumar was born his mother's age was half of his father's age who was 40 years old. Now Kumar is 10 years old. What is the age of his mother?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 2

Speed of train is 10 m per second. It can cross a pole in 30 seconds. What is the length of train?

Select the correct answer


Solution!
Length of Train= speed x time
Length of train= 50*30=1500 m
.

Question No 3

36 is the sum of first 6:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 4

A man drove his car 5 Km towards east ward direction. He turned right went for 3 Km then he turned west and drove for 1 Km. How far is he from the starting point?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 5

Find odd one out.
Imn, fgh, bcd, ___, rqr.
  

Select the correct answer


Solution!
All are consonant only mno have  vowel..

Question No 6

25, 26, 28, ___, 35, 40, 46

Select the correct answer


Solution!
Addition of 1, 2, 3, 4, 5... in series.
28+3=31
.

Question No 7

Shopkeeper expects a gain of 20.5% on his cost price. In a week his sale was RS.350,what was his profit?

Select the correct answer


Solution!
=(100/120.5)*350
=(1000/1205)*350
=290
=350-290
=59
.

Question No 8

A B C D E and F are six members of a family.
 One couple has parents and their children in the family. 
A is a son of C and E is the daughter of A.
 D is the daughter of F who is the mother of E.
 How many females members are there in the family?

Select the correct answer


Solution!
 E is the daughter of A and F is the mother of E. So,  A is the father of E and hence the husband of  F. Now,  D is a daughter of F. So, D and E are the daughters of A and F. Also, he is the son of C. Now, only  B remains. Thus, B and C are the parents of A.  Clearly the females in the families are: either B or C, F, D and E..

Question No 9

Choose the word which is different from the rest.

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 10

Lakshmi and Meena's are Rohan wives. Shalini is meena's stepdaughter. How is Lakshmi related to Shalini?

Select the correct answer


Solution!
Shalini is Meena's step daughter means Shalini is the daughter of the Other wife of Rohan.
So, Shalini is the daughter of Lakshmi or Lakshmi is the mother of Shalini.
.

Question No 11

Look at this series: 1000, 200, 40, ...
What number should come next?

Select the correct answer


Solution!
This is a simple division series.
Each number is divided by 5.
Rule = (1st number / 5 = 2nd number), (2nd number / 5 = 3rd number),...
Now in our case,
(1000 / 5 = 200), (200 / 5 = 40), (40 / 5 = 8)...
So answer is 8..

Question No 12

A farmer bought a harvesstor for RS. 1500 and sold it for RS.1550. 
Find its profit percentage?

Select the correct answer


Solution!
Profit=1550-1500
=50
Profit percentage=50/1500*100=3.3%
.

Question No 13

In following question, a number series is given with one term missing. Choose correct alternative
85, 78, 65, 40, 56, x

Select the correct answer


Solution!
(1) 85 , 78 , 65.
(2) 8*5 = 40 ,7*8 = 56 ,so 6*5 = 30.

Question No 14

In following alphabet series, one term is missing as shown by question mark (?).
Choose missing term from options: U, O, I, ?, A

Select the correct answer


Solution!
The series consists of vowels A, E, I, O, U written in a reverse order..

Question No 15

5 liter water was weighed. It measures 8 kg. what would be the mass of its container:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 16

If a person Travels at a speed of 40 miles per hour. At the same rate how long will it take to cover 160 miles distance?

Select the correct answer


Solution!
Speed 40 miles per hour
Distance to be covered =160 miles 
Time?
Time =distancel/ speed
Time=160/40
Time=4
.

Question No 17

How far can you travel in 8 hour if your speed is 40 km per hour?

Select the correct answer


Solution!
D=St
D=40*8
D=320 km
.

Question No 18

A 5000 metre long train crosses a platform in 25 seconds while it crosses a single pole in 10 seconds. What is the length of the platform?

Select the correct answer


Solution!
Speed=500/10
Speed=50m
Let the length of platform be x metres
Then,(x+500)/25=50
X+500=50*25
X+500=1250
X=1250-500
X=750
.

Question No 19

Find the odd man out

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 20

in 10 years, a will be twice as old as B was 10 years old. If a is now 9 years older than B, the present is your free is

Select the correct answer


Solution!
let's B's age =x years.
 Then, As age= (x + 9) years
x + 9 + 10 = 2 (x - 10)
hence x= 39
present age of B = 39 years
.

Question No 21

A + B means A is the son of B. 
A -B means A is the wife of B.
 A x B means  A is the brother of B.
 A x B means A is the mother of B.
 A=B means A is the sister of  B.
 What does P x  R÷ Q mean?

Select the correct answer


Solution!
P ×R ÷Q  means p is the brother of  R who is the mother of Q i. e. He is uncle of Q. 
So, the answer is( C).
.

Question No 22

How many liters of pure acid are their in 80 liters of a 20% solution.

Select the correct answer


Solution!
20% of 80=16.

Question No 23

John is 5 years older than wella. Six from now the sum of their ages will be 37 years. How old is John now?

Select the correct answer


Solution!
1st condition:
J=W+5
2nd condition:
J+6+W+6=37
2W=20
W=10
J=10+5=15
.

Question No 24

2+2*2/2-2/2+2 = ?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 25

What is the unit digit in the product (365 x 659 x 771)?

Select the correct answer


Solution!
Unit digit in 34 = 1  Unit digit in (34)16 = 1
 Unit digit in 365 = Unit digit in [ (34)16 x 3 ] = (1 x 3) = 3
Unit digit in 659 = 6
Unit digit in 74  Unit digit in (74)17 is 1.
Unit digit in 771 = Unit digit in [(74)17 x 73] = (1 x 3) = 3
 Required digit = Unit digit in (3 x 6 x 3) = 4
.

Question No 26

AI, EO, IU, OA...?
What's next?

Select the correct answer


Solution!
There are two series of vowel..

Question No 27

For a field trip 4 students rode in cars and rest filled nine buses. How many students were in each bus if 472 students were in each bus if 472 students were on the trip?

Select the correct answer


Solution!
Student in buses:
Total students - in car students
472-4=468
No.  of buses=9
Each bus contains : 468/9=52
.

Question No 28

A + B means A is the son of B;
A - B means A is the wife of B;
A x B means A is the brother of B;
A ÷ B means A the mother of B; and
A = b means A is the sister of B.
What does P = R + Q means?

Select the correct answer


Solution!
P = R + Q means P is the sister of R who is the son of Q I.e. P is the daughter of Q.
So, the answer is (b).
.

Question No 29

11, 11, 22, 22, 33, 33, 44…
Find next pair?

Select the correct answer


Solution!
Paring in multiple of 11.

.

Question No 30

absent is to present as Alive is to

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Be the Part of a Community of Genius People