In following number series, two terms have been put within brackets. Choose the appropriate option

Choose the appropriate option 4, 6, 10, (12), 16, (14), 22

Choose the appropriate option 4, 6, 10, (12), 16, (14), 22

The correct sequence is + 2, + 4, + 2, + 4,...

Clearly, the term 12 is correct.

But, 14 is wrong and must be replaced by (16 + 2) i.e. 18..

John decided to cycle his to his friends house at a speed of 5 kilometre per hour and the journey took 2 hour.

After the first hour John has cycle 5 kilometre

After 2 hours John has cycled 10 kilometre

Using formula of distance=speed x time, this would be calculated as:

Distance= 5*2=10 km.

.
If A+ B means A is the mother of B.

A/B means A is the brother of B.

AÃ—B means A is the son of B and

A-B means A is the daughter of B,

which of the following means C is the niece of D?

C is the niece of D means C is the daughter of the brother ( say P ) of D i.e. C-P/D.

A .B .C. D .E and F are 6 member of a family .

One couple has parents and their children in the family.

A is the son of C and E is the daughter of A.

D is the daughter of F who is the mother of E.

Which of the following pairs in the parents of the couples?

E is the daughter of A and F is the mother of E. So , A is the father of E and hence the husband of F. Now, D is the daughter of F.So,D and E are the daughter of A and F. Also, A is the son of C .Now, only B remains. Thus, B and C are the parents of A. Clearly, B and C are the parents of the couple..

How many prime numbers are there in the list 1, 12, 123, 1234, 12 345, 123 456 ?

It is important to remember that we do not regard 1 as a prime number. We see that 12, 1234 and 123 456 are not prime numbers because they are divisible by 2. Also, 123 is not a prime number because it is divisible by 3, and 12 345 is not a prime number because it is divisible by 5. So there are no prime numbers in the list.

.
Look at this series: 1000, 200, 40, ...

What number should come next?

What number should come next?

This is a simple division series.

Each number is divided by 5.

Rule = (1st number / 5 = 2nd number), (2nd number / 5 = 3rd number),...

Now in our case,

(1000 / 5 = 200), (200 / 5 = 40), (40 / 5 = 8)...

So answer is 8..

Choose or find odd letter group

KP , MN , HR , GT , EV

In all other groups, the first letter occupies the same position from A onward as the second letter occupies from Z backward. e.g., K is the eleventh letter from the beginning and P is the eleventh letter from the end of the alphabet..

A person can travel at the speed of 40 miles per hour. If he increases his speed by 50% how long will it take to cover 330 miles?

Original speed =40 miles per hour

If the speed is increased by 50%

Then the new speed 15% of 40=60 miles per hour

Time= 330 / 60

Time =5.5 hours

.
If A+ B means A is the sister of B.

A - B means A is the brother of B.

A x B means A is the daughter of B.

Which of the following shows the relation that E is the maternal uncle of D?

Clearly, E is the maternal uncle of D means D is the daughter of sisters (say F) of E.i .e.

D x F+E.

.
Hence the answer is (C).

(22 + 42 + 62 + ... + 202) = ?

(22 + 42 + 62 + ... + 202) = (1 x 2)2 + (2 x 2)2 + (2 x 3)2 + ... + (2 x 10)2

= (22 x 12) + (22 x 22) + (22 x 32) + ... + (22 x 102)

= 22 x [12 + 22 + 32 + ... + 102] Ref: (12 + 22 + 32 + ... + n2) =1/6 n(n + 1)(2n + 1)

=(4 x 1/6x 10 x 11 x 21)

= (4 x 5 x 77)= 1540.

.
Jane and Naura are age fellows. The total age of Miley and Naura is 7 years more than the total age of Jane and Bell

Bell is how many years younger than Miley.

Let's

Naura and jane have same age = X

Miley + x = 7 + x + Bell

=> Miley - Bell = 7 + X - x = 7

=> Bell is younger than Miely by 7 years

.